Addressable error,Addressable error - Exception encountered in operation

Exception encountered in operation UnityEngine.ResourceManagement.ResourceManager+CompletedOperation`1[UnityEngine.GameObject], result=‘’, status=‘Failed’: Exception of type ‘UnityEngine.AddressableAssets.InvalidKeyException’ was thrown., Key=a4af3864e6300844c86e341b6e4ab8ee, Type=UnityEngine.GameObject


I currently trying to get addressables to work with my projects, i keep getting the following error.

The scene i am using is based off a GitHun example, I want it to be based on a GLWeb using a our own web server as a test(security)

I have followed several tutorials and examples but keep getting same error, the scene i am using is very simple, with just a box trying to load

Thanks for any help
,Hi

I am currently working on a project that we want migrate from standalone to GLweb, the issue we are using some very large cad models, our plan is to use addressable to help manage the data.

I have completed a few different tutorials and I am consistently getting the error below, which i am stuck on, for the test i have been using a cube within a default group. i am using out company internal webserver inside our network as the host (security reasons) but i am getting the error below


Exception encountered in operation
UnityEngine.ResourceManagement.ResourceManager+CompletedOperation`1[UnityEngine.GameObject], result=‘’, status=‘Failed’: Exception of type ‘UnityEngine.AddressableAssets.InvalidKeyException’ was thrown., Key=a4af3864e6300844c86e341b6e4ab8ee, Type=UnityEngine.GameObject


i have used the code below which i copied from a Github example

*

void Start()
    {
        
        m_AddButton = GetComponent<Button>();
        m_AddButton.onClick.AddListener(OnButtonClick);
    }
    void OnButtonClick()
    {
        var randSpot = new Vector3(Random.Range(-5, 1), Random.Range(-10, 10), Random.Range(0, 100));
        Addressables.InstantiateAsync("ball", randSpot, Quaternion.identity);
    }

That error usually arises when your assets didn’t get properly configured into the Addressables dataset. That might be because you switched your build settings from standalone to WebGL. I found something in the documentation that might help you since you’re now working on a remote server.

https://docs.unity3d.com/Packages/com.unity.addressables@0.4/manual/AddressableAssetsHostingServices.html

Hi VanToRiaXVII

I did a little more testing yesterday, process of less direct route a more stepped process.

  • so i remade the test using use standardone point to a local addressable in the streaming asset folder worked great
  • i then turned remote catalog on, pointed the remote path to localhost(iis - windows) made sure that both path settings were set to remote path and build. deleted previous Addressable that could interfere, rebuild the addressable group which went into default place "ServerData/StandaloneWindows64. - copied that in local host folder “StandaloneWindows64”

i rebuilt the standalone which should now point to a localhost but i got this


*begin log
synv
RemoteProviderException : Unable to load asset bundle from : http://localhost/StandaloneWindows64/defaultlocalgroup_assets_all_cefee3f422e172df7f2fbdc85e3a047b.bundle
UnityWebRequest result : ProtocolError : HTTP/1.1 404 Not Found
ResponseCode : 404, Method : GET
url : http://localhost/StandaloneWindows64/defaultlocalgroup_assets_all_cefee3f422e172df7f2fbdc85e3a047b.bundle

RemoteProviderException : Unable to load asset bundle from : http://localhost/StandaloneWindows64/bc2e38b6c6430d12e2782c2a65565a34_unitybuiltinshaders_36e852d019da0a33468a20c08081b783.bundle
UnityWebRequest result : ProtocolError : HTTP/1.1 404 Not Found
ResponseCode : 404, Method : GET
url : http://localhost/StandaloneWindows64/bc2e38b6c6430d12e2782c2a65565a34_unitybuiltinshaders_36e852d019da0a33468a20c08081b783.bundle

OperationException : GroupOperation failed because one of its dependencies failed
RemoteProviderException : Unable to load asset bundle from : http://localhost/StandaloneWindows64/defaultlocalgroup_assets_all_cefee3f422e172df7f2fbdc85e3a047b.bundle
UnityWebRequest result : ProtocolError : HTTP/1.1 404 Not Found
ResponseCode : 404, Method : GET
url : http://localhost/StandaloneWindows64/defaultlocalgroup_assets_all_cefee3f422e172df7f2fbdc85e3a047b.bundle

System.Exception: Dependency Exception —> UnityEngine.ResourceManagement.Exceptions.OperationException: GroupOperation failed because one of its dependencies failed —> UnityEngine.ResourceManagement.Exceptions.RemoteProviderException: RemoteProviderException : Unable to load asset bundle from : http://localhost/StandaloneWindows64/defaultlocalgroup_assets_all_cefee3f422e172df7f2fbdc85e3a047b.bundle
UnityWebRequest result : ProtocolError : HTTP/1.1 404 Not Found
ResponseCode : 404, Method : GET
url : http://localhost/StandaloneWindows64/defaultlocalgroup_assets_all_cefee3f422e172df7f2fbdc85e3a047b.bundle

— End of inner exception stack trace —
— End of inner exception stack trace —
OperationException : Dependency operation failed with System.Exception: Dependency Exception —> UnityEngine.ResourceManagement.Exceptions.OperationException: GroupOperation failed because one of its dependencies failed —> UnityEngine.ResourceManagement.Exceptions.RemoteProviderException: RemoteProviderException : Unable to load asset bundle from : http://localhost/StandaloneWindows64/defaultlocalgroup_assets_all_cefee3f422e172df7f2fbdc85e3a047b.bundle
UnityWebRequest result : ProtocolError : HTTP/1.1 404 Not Found
ResponseCode : 404, Method : GET
url : http://localhost/StandaloneWindows64/defaultlocalgroup_assets_all_cefee3f422e172df7f2fbdc85e3a047b.bundle

— End of inner exception stack trace —
— End of inner exception stack trace —.


it does look like a problem with the bundles but i cant figure out why

for a my own sanity i created a UnityWebRequest to find a texture in localhost which finealt text

i have attached addressables and local host paths

thanks for any help