Asset Server fails to start (could not reattach to shared memory)

After a Windows Server 2012 reboot, the Unity Asset Server Control can’t start the Unity server.
It simply states “Could not start server”.

I’ve tried:

  • rebooting Windows again.
  • Starting the Unity Asset Server service under Windows services.
  • Changing the user of the Windows service to local system.

The following log is generated on the first attempt to start fron the Asset Server Control:

LOG:  database system was interrupted; last known up at 2014-01-22 12:14:20 CET
LOG:  database system was not properly shut down; automatic recovery in progress
LOG:  record with zero length at 0/DF9B0DA0
LOG:  redo is not required
LOG:  database system is ready to accept connections
FATAL:  could not reattach to shared memory (key=212, addr=01AC0000): 487
LOG:  autovacuum launcher process (PID 3952) exited with exit code 1
LOG:  terminating any other active server processes
LOG:  all server processes terminated; reinitializing
FATAL:  pre-existing shared memory block is still in use
HINT:  Check if there are any old server processes still running, and terminate them.

Subsequent attempts at starting generates the following:

FATAL:  could not reattach to shared memory (key=196, addr=01BC0000): 487
LOG:  startup process (PID 4692) exited with exit code 1
LOG:  aborting startup due to startup process failure

How do I solve this problem?

I have the same problem. I looked through the forum, “Questions”, wrote a letter in support. Do you have questions, and the answers to them in any subject not. Support answers “read forum.” Some nonsense.